SchoK 2012

De kunstmanifestatie Schoorlse Kunsten, kortweg SchoK, werd dit jaar voor de dertiende keer gehouden, van 7 tot en met 10 juni. Op die dagen kon het publiek gratis kennismaken met ongeveer 125 geselecteerde beroepskunstenaars en hun werk.

SchoK wordt gekenmerkt door een intiem en kleinschalig karakter, maar diversiteit, niveau en vernieuwing  staan voorop. Daarbij is het contact tussen publiek en kunstenaars, en de samenwerking van kunstenaars onderling een belangrijke factor. Er is een grote verscheidenheid aan kunst bij SchoK. Beeldende kunst natuurlijk, maar ook muziek, literatuur, dans, theater en performance.

Veel van de de kunstenaars hebben zich laten inspireren door de zo karakteristieke omgeving van Schoorl, en geschikte locaties gevonden voor hun exposities, voorstellingen, concerten of andere projecten.

Het motto en de beeldtaal die dit jaar gebruikt worden, spreken wat SchoK betreft voor zich, maar zijn ook veelzeggend. Kunst is er om het leven meer inhoud en verdieping te geven. Ook in tijden waarin economie de hoofdrol speelt. Daarom gaat de kunstenaar stug door met laten zien wat hij de moeite waard vindt.

Vele bezoekers hebben weer genoten van al het bijzonders dat tijdens SchoK 2012 te horen en te zien was.

SchoK Spruit

Naar aanleiding van een serie foto's maakt Josepha van Gennip tijdens SchoK 2012 samen met beeldhouwer Jan van der Haven een installatie. (Foto: Josepha van Gennip)