SchoK 2014 kunstbiënnale in Schoorl

 

In het weekend van donderdag 12 t/m zondag 15 juni, vond de veertiende editie plaats van de Schoorlse kunstmanifestatie Schoorlse Kunsten. De opening werd dit jaar verricht door schrijfster en SchoK-coryfee Mischa de Vreede; haar openingswoord is hier terug te lezen.

Op 23 verschillende locaties kon men komen snuffelen aan en kijken en luisteren naar het van werk van ruim 130 kunstenaars in diverse disciplines uit binnen- en buitenland. Met zo'n 75 projecten, installaties, concerten, performances etc. presenteerden zij u wat hen als professioneel kunstenaar bezig houd. Veel van het werk werd speciaal voor SchoK 2014 gemaakt.

Ontmoetingen tussen kunstenaars onderling, en tussen kunstenaars en het publiek en kunstwerken en de omgeving worden bij SchoK gestimuleerd. Dat is ook een van de redenen om ALLE exposities, installaties, performances etc. gratis toegankelijk te maken. SchoK streeft ernaar een toegankelijke manifestatie te zijn voor elk publiek, zowel ervaren kunstliefhebbers als toevallige passanten, maar de kunstenaar en de inhoud en kwaliteit van het werk staat altijd centraal.

  • Ook (Schoorlse) kinderen werden dit jaar weer betrokken bij SchoK. Op vrijdagmiddag organiseerde Zindzi Wijminga, een van onze deelnemende kunstenaars, een Visual Thinking Strategies-sessie (kortweg VTS) voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Meer informatie is te vinden op www.zinraad.nl en www.vtshome.org

Van de optredens als vertoond tijdens SchoK, delen we hier graag wat materiaal zoals het in levende lijve werd ervaren:

The Island Quartet, "Dreven"

 

The Island Quartet, "Bij Bijwaard"